wrapper

Împlinim 19 ani de la prima apariție, sâmbătă - 26 septembrie 2015, plecăm deci, pe 20 de ani!
         
Două decenii de prezență, în istoria presei românești, un adevărat record național (vezi „Istoria jurnalismului”, Buc., 2011). De altfel, tindem să fim recunoscuți și recordmeni mondiali prin cele 9 interviuri cu președinți de sat și cu siguranță senatori de drept în țară prin cele 14 interviuri cu prim-miniștri, sute de miniștri și parlamentari, precum și cu cele mai importante fețe bisericești din acest ultim sfert de secol: papa Ioan Paul al-II-lea (Krakovia), P.F. Teoctist, P.F. Daniel, Î.P.S.: Cassian (Montreal - Canada), Streza, Mitrofan, P.S. Corneliu și foarte mulți alții.
          Ziarul acesta, fost cotidian, bisăptămânal și acum săptămânal online și tipografic, este o arhivă vie și pentru tvv.ro și Unison Radio și, mai ales, pentru devenirea societății românești înspre economia de piață. Este martorul corect al acestor vremuri.
          Performanțe: interviurile cu marile personalități al lumii (amintite), bătălia pentru adevăr și ceva dreptate, lupta pentru limba română: a menține în toți acești ani pagina cultural e, chiar, altă performanță; colaborări cu mari personalități ale țării e un aspect unic.
          Dinspre jurnalismul cultural s-a ivit de aproape un an Meridianul Cultural Românesc difuzat în 4 continente, 23 de capitale, peste 100 de localități din România, cu mari personalități prezente în cele 150 de pagini.
          Subliniez că fie și numai existența de 19 ani e o performanță națională. Au publicat aici academicieni, profesori universitari, scriitori, poeți (români și străini) și mulți ziariști adevărați. Fără a avea în cuprins fata goală de la pagina 5 sau rubrici de scandal, ziarul nostru este mândru de realizările sale, prețuite și de Uniunea Ziariștilor Profesioniști. Viața reală cu problematica ei a fost, este și va fi prezentă în paginile publicației.
          Ne dorim destul ca să rămânem alături de voi, pentru ca să nu se împlinească!
          De sâmbătă... mergem pe 20!