wrapper

Articole

În această săptămână, polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au desfășurat pe raza județului, în mediul rural, o acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, prin prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală sau contravenţională. 
La această acţiune au participat peste 150 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, de investigații criminale și din cadrul secțiilor de poliție rurale care au urmărit identificarea persoanelor care comit fapte contrare legii, depistarea celor care încalcă normele legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Prin desfășurarea acestei acțiuni s-a urmărit și prevenirea activităţilor de comerț ilicit şi depistarea persoanelor care nu respectă legislaţia în domeniu.
Pe parcursul desfăşurării acțiunii au fost controlate peste 600 autovehicule și au fost verificați 256 de căruțași și 79 de bicicliști. 
Pentru 412 persoane care au săvârşit fapte de natură contravenţională au fost luate măsuri de sancţionare, astfel: 308 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 43 pentruîncălcări ale Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 37 pentru încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii iliciteși 24 la alte acte normative. Valoarea sancțiunilor aplicate este de aproximativ 72.000 lei. În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 4 infracţiuni, au reținut 2 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare. 
 
Timona Balmuș