Stiri

Facebook

Stiri

Dramă familială, durere şi ... Justiţie !

Editor - Joi, 27 August 2015
La sediul redacţiei Meridianul de Iaşi-Vaslui şi Bacău am stat de vorbă cu o mamă şi bunică răvăşită de durere, de supărare şi nedreptate, toate putându-se citi pe întreaga sa fiinţă, în timp ce din ochi curgea câte o lacrimă de neputinţă, ca mai apoi să apară acele scântei de om hotărât să meargă până în pânzele albe pentru a demonstra nedreptatea care i s-a făcut! Ne-a prezentat un dosar cu acte medicale şi judecătoreşti şi ne-a vorbit despre drama ei familială, una nesoluţionată, ori soluţionată prost şi cu mare nedreptate. Am încercat un dialog, după care am lăsat-o să-şi depene povestea tristă şi dureroasă, fără s-o întrerupem.
Reporter: Stimată Doamnă, vă văd necăjită şi mi-aţi spus că trăiţi o adevărată dramă familială, puteţi să detaliaţi?
            Zenovica Gherasim, mamă: Da, este o adevărată dramă pe care o trăim eu, soţul şi fiica noastră! Fiica noastră, Gherasim Raluca, s-a căsătorit în aprilie 2011, cununia pe 24 aprilie şi nunta în 21 mai 2015...
            R: Ce vârste aveau mirii?
            Z.G:: Fata 29 şi băiatul 31 de ani. La nuntă am observat că lucrurile nu erau în ordine, erau agitaţi, erau disperaţi, el era euforic, pleca des din local, părinţii ieşeau după el, noi am zis că aşa este tineretul la nuntă. Fata era însărcinată, în noiembrie 2011 a născut, iar după naştere asupra ei s-au abătut o serie de probleme. Au început s-o provoace şi s-o marginalizeze, într-un cuvânt au încercat s-o elimine din viaţa lor. Prin această căsătorie, ei nu şi-au dorit decât să obţină un copil, pentru că fostul ginere suferă de o boală psihică. Mama lui a mers pe la toate bisericile din ţară şi din afară (Grecia, Israel) şi i-ar fi spus ei un preot că fiul ei are să se căsătorească şi ca va face şi un copil, că are să devină responsabil şi nu o să mai aibă problemele psihice.
            R: Probleme psihice?  
            Z.G: El a stat internat la Toxicologie de la Spitalul Sf. Stelian din Bucureşti, de acolo i s-a prescris tratament...
            R: Era vorba de droguri?
            Z.G: Fata mea a procurat copii după documentele de la spital şi acolo spune că s-ar fi drogat de 2-3 ori.
            R: Cum s-au cunoscut cei doi?
            Z.G: Fiica noastră a terminat Fizică Medicală la Universitatea „A. I. Cuza” din Iaşi, s-a angajat la Institutul de Fizică din Măgurele jud. Ilfov, a făcut masteratul la Facultatea de Fizică nucleară din Bucureşti, după care l-a cunoscut pe fostul ginere, a luat-o de la căminul studenţesc, unde locuia, şi a dus-o acasă la părinţii lui, i-au spus că el nu poate să procreeze pentru că este bolnav şi ia tratament pentru stomac, ea nu s-a protejat şi a rămas însărcinată, și s-au purtat frumos cu ea în timpul sarcinii, iar după ce a născut a început calvarul pentru fată! Noi nu am ştiut nimic din tot ceea ce i se întâmpla fetei noastre. Mult mai târziu a spus că i-a fost ruşine să ne spună, că ea nu a avut noroc etc. Cum a descoperit? 
(3)
Citeşte mai mult...

Trei persoane cercetate pentru contrabandă

Editor - Joi, 27 August 2015

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate de poliţiştii vasluieni la sfârșitul săptămânii, pe raza municipiului Bârlad și a comunei Banca, trei persoane au fost reținute pentru o perioadă de 24 ore, fiind bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă. De asemenea, au fost ridicate  în vederea confiscării peste 75.000 de ţigarete, 7.500 litri de combustibil şi 10.500 de produse pirotehnice.
La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au efectuat, pe raza munici-piului Bârlad şi a comunei Banca, 16 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu produse din tutun şi produse accizabile. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea indisponibilizării peste 75.000 de ţigarete, de diferite mărci, cu timbru de accizare din Republica Moldova, sau fără timbru de accizare, 7.500 de litri de combustibil şi 10.500 de produse pirotehnice, deţinute fără respectarea prevederilor Legii nr. 126/1995. 
(3)
Citeşte mai mult...

Accident mortal pe raza comunei Tutova

Editor - Joi, 27 August 2015
Deplasarea neregulamentară pe drumurile publice a fost cauza unui accident de circulație petrecut în mediul rural și soldat cu decesul unei persoane.
În noaptea de 20 spre 21 august, pe raza comunei Tutova, a avut loc un accident de circulație soldat cu decesul unui pieton.
Din cercetările efectuate de polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Vaslui s-a stabilit ca Eugeniu G., de 30 ani, din Republica Moldova, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule (autocamion cu semiremorcă) din direcția Bădeana către Bârlad, a acroșat un bărbat, în vârstă de 44 ani, domiciliat în comuna Tutova. Acesta se deplasa neregulamentar pe partea carosabilă, fără a fi echipat corespunzător. În urma leziunilor suferite, bărbatul a decedat la locul accidentului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.
În acest sens, Poliţia Rutieră atrage atenţia tuturor parti-cipanţilor la trafic, indiferent de ca-litatea pe care o au, de conducător auto sau pieton, cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite. 
Timona Balmus
(3)

Furau curent pe bune...

Editor - Joi, 27 August 2015

Nouă persoane au fost reținute de anchetatori în urma perchezițiilor domiciliare efectuate, pe raza municipiului Bârlad, a comunelor arondate și pe raza orașului Murgeni. Acestea urmează să fie prezentate magistraților cu propunerea de arestare preventivă. Prejudiciu cauzat prin activitatea infracțională a acestor persoane a fost estimat la o valoare de aproximativ 400.000 de lei. La sfârșitul săptămânii trecute, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în colaborare cu reprezentanți ai unei companii de distribuție a energiei electrice, au efectuat 80 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bârlad, a comunelor arondate și pe raza orașului Murgeni. 
Peste 40 de persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice privind energia electrica și gazele naturale au fost conduse la sediul Poliției municipiului Bârlad în vederea audierii. 
(2)
Citeşte mai mult...

Noutăți pentru asistenții medicali

Editor - Joi, 27 August 2015
Asistenții medicali și cei de farmacie, care au minim cinci ani vechime în muncă, vor susține examenul pentru obținerea gradului principal în luna octombrie. Dacă anul trecut acest examen nu s-a susținut, pentru 2015 a fost publicat deja calendarul examenului. 
Astfel, înscrierile vor avea loc în perioada 5-22 octombrie la sediul Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, iar pe 29 și 30 octombrie vor avea loc examenele. Mai exact, pe 29 octombrie va avea loc examenul pentru asistenții medicali generaliști, iar pe 30 pentru asistenții de farmacii, asistenții medicali de laborator, balneofiziokinetoterapie,   radiologie, etc. Cei nemulțumiți vor putea depune contestații în perioada 30-31 octombrie, iar afișarea rezultatelor finale va fi făcută pe 2 noiembrie. 
Potrivit legislației în vigoare, la examenul de grad principal se pot înscrie candidații care îndeplinesc, până la data înscrierii la examen, cel puțin 5 ani vechime în specialitatea înscrisă pe diplomă. La calculul vechimii nu se ia în considerare perioada de concediu pentru îngrijirea copilului. Prin obținerea acestui grad, asistenții primesc o creștere salarială. În 2013, la acest examen au participat 180 de asistenți medicali.
Timona Balmus
 
(3)

Napoleon Bonaparte a gafat-o din nou !

Editor - Joi, 27 August 2015
Zilele trecute, polițiștii Bioului Rutier Bârlad, cu ocazia exercitării atribuțiilor de serviciu, au procedat la oprirea regulamentară a unui conducător auto care se deplasa pe strada G-ral V. Milea din municipiul Bârlad. Acesta a fost identificat ca fiind Bonaparte Napoleon, în vârstă de 68 ani, din municipiul Bârlad.
În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Mai mult, în urma verificărilor efectuate în baza de date privind posesorii de permise auto s-a stabilit faptul că acesta avea permisul de conducere reținut din luna martie a.c., pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 335 și 336 Cod Penal.
Timona Balmus
(3)

Cum puteți obține ziua liberă pentru îngrijirea sănătății copilului

Editor - Joi, 27 August 2015

Ziua lucrătoare liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului se acordă cu scopul de a asigura părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copilului posibilitatea de a verifica anual starea de sănătate a celui mic. Liberul se acordă la cererea unuia dintre părinţi, la alegere, respectiv a reprezentantului legal al copilului, justificat ulterior cu acte doveditoare din partea medicului de familie al copilului, din care să rezulte controlul medical efectuat. Pentru a beneficia, însă, de această zi liberă, părinţii trebuie să depună o cerere scrisă cu minimum 15 zile înainte de vizita la medic.
(3)
Citeşte mai mult...

Aerul condiționat, periculos atât pentru persoanele bolnave cât și pentru cele sănătoase

Editor - Joi, 27 August 2015

Aerul condiţionat, atât de căutat în perioadele cu temperaturi ridicate, poate provoca o serie de afecţiuni grave. Printre acestea se numără şi durerile acute de coloană vertebrală. Aşadar, indiferent dacă vorbim despre copii sau despre adulţi, nicio persoană nu este imună la expunerile repetate la curenţii reci produşi de aparatele de aer condiţionat, iar situația poate dege-nera dacă o persoană are afecţiuni ale coloanei cauzate de dureri musculare sau de probleme osteoarticulare. Prin urmare, atât persoanele sănătoase, cât şi cele care se confruntă frecvent cu dureri de spate ar trebui să evite să petreacă prea mult timp în încăperi cu temperaturi scăzute, potrivit specialiştilor. Printre afecțiunile agravate de temperaturile scăzute se numără: discopatia, scolioza, spondiloza, lombosciatica și cifoza. 
(4)
Citeşte mai mult...

Noutăți despre naveta profesorilor

Editor - Joi, 27 August 2015

Consiliile locale sunt obligate să prevadă în buget sume de bani speciale pentru decontarea navetei cadrelor didactice. Guvernul României a emis o hotărâre privind aprobarea normelor metodologice pentru decontarea cheltuielilor de deplasare, publicată în Monitorul Oficial din 17 iulie 2015. Această hotărâre, în afară de faptul că obligă consiliile locale să plătească naveta cadrelor didactice, le și obligă să prevadă în buget sumele necesare acestui capitol. În cazul în care bugetul local nu poate asigura aceste sume, ele vor fi asigurate de la bugetul de stat. 
(2)
Citeşte mai mult...

OPERA SI VIATA PENTRU VASLUI - ROMANIA - Dumitru V. MARIN

Editor - Sâmbătă, 22 August 2015

A aparut "Opera si viata pentru Vaslui - Romania - Dumitru V. MARIN"

Link: http://www.tvv.ro/files/Prof_dr__D_V_M_74_tipografie.pdf 

  

(10)
Bine ati venit la TVV.ro

Raducaneni - Iasi, Interviu primar Mihai Irimia

Info

Raducaneni - Iasi, Interviu primar Mihai Irimia; Redactor si imagine: prof. dr. Dumitru V. MARIN

Vezi si alte video-uri din categoria: Reportaje

Video Comments

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează