Stiri

Facebook

Stiri

Țibănești - Iași: Un patriot adevărat: Vasile Ipate

Editor - Joi, 11 Decembrie 2014

Reporter: Țibănești este una din puținele localități unde există director de Cămin Cultural. Cum a reușit să țină a asemenea funcție, cred eu că este meritul primarului dat fiind că apoximativ 90% din comune nu au directori de Cămin Cultural. Au o bibliotecă, mai au un liceu bine cotat. Primarul de la comuna Țibănești are o funcție grea sau ușoară?
Vasile Ipate, primarul comunei Țibănești, județul Iași: Funcția de primar este foarte grea dacă vrei să te implici în rezolvarea problemelor comunității, dat fiind faptul că suntem o comunitate săracă față de ce am fost înainte. Înainte am avut țesătorie de bumbac care avea 1.500 de angajați, am avut un SMA care avea 200 de angajați, complexe de creștere a porcilor, a vitelor care pe măsura venirii noului regim au fost desființate.
R: Nu-i firea dumneavoastră să fiți dezamăgit, descurajat, vorbim de ce este astăzi.
P: Am avut mulți investitori pentru sediul rămas de la țesătorie, am avut propuneri de revigorare a activității pentru că în comună avem oameni foarte bine pregătiți care au experiență profesională dar datorită faptului că nu avem infrastructură, nu avem drumuri, investitorii fug.
R: Totuși aici e un târg bine cotat. Ne spuneți dumneavoastră câți cetățeni sunt în comună?
P: Avem 8.300 de oameni dar trăim cu amintirile trecutului, pentru că la societățile pe care le avem la nivel de comună avem 3-400 de angajați față de ce a fost înainte. Marea majoritate sunt be-neficiari ai ajutorului social ceea ce nu este o mândrie pentru localitatea noastră.
R: Câți beneficiari de ajutor social aveți?
P: Aproximativ 450 de beneficiari. Oamenii ar vrea să lucreze dar datorită condițiilor precare de transport, am încercat anul acesta cu ajutorul Consiliului Local și am mai reparat drumul județean 248 care leagă Țibăneștiul de Todirești, am reușit să facem ceva dar investitorii ne ocolesc datorită acestui fapt. Am încercat să facem o tradiție istorică datorită faptului că îl avem pe renumitul P.P. Carp, junimistul căruia locuitorii comunei Țibănești îi păstrează amintirea.
R: Nici un viitor pentru drumul acesta spre Siliștea?
P: Este un proiect de dezvoltare județean în care este prinsă asfaltarea acestui drum și anul acesta m-am chinuit și am pornit reabilitări, plombări.
R: Deci aveți autoritatea de centru cultural, social și de ce nu, ar trebui de acum să vă mândriți și cu partea de agricultură.
P: Ne mândrim cu partea de agricultură, avem societăți chiar foarte dezvoltate care au satisfăcut oamenii cărora le-a dat 800 kg de grâu la hectar iar oamenii sunt mulțumiți.
(45)
Citeşte mai mult...

Pașcani - Iași: Dumitru Pantazi, primarul: Noi suntem pregătiți !

Editor - Joi, 11 Decembrie 2014

Reporter: Trebuie să fiu foarte grăbit, la primăria Pașcani, domnul primar Dumitru Pantazi a acceptat să stea de vorbă cu mine deși afară îl așteaptă buldozere, utilaje de dezăpezit și alte sarcini de primar. Mulțumesc domnule primar că m-ați primit. Bună ziua!
Dumitru Pantazi, primar al municipiului Pașcani, județul Iași: Bine ați venit!
R: Domnule, am văzut oameni care alergau cu lopețile să deszăpezească, ați avut probleme la Pașcani?
P: Nu am avut probleme deosebite de când a început sezonul de iarnă dar folosim pe cei care be-neficiază de legea 416 și îi folosim la degajarea trotuarelor, în special, și a locurilor unde nu este accesibil accesul autovehiculelor.
R: Credeți că veți avea probleme în Pașcani, acum cu zăpada asta sau cu cele care vor mai veni?
P: Nu sunt profet să știu când și ce cantitate de precipitații vor cădea în viitor dar noi suntem pregătiți pentru orice eventualitate să intervenim cu utilaje cât și cu oameni pentru decongestionarea aleilor și a infrastructurii stradale.
R: Eu vă știu un tip econom, pentru că vă știu de ceva vreme dar acum cu degajarea drumurilor așa cum se întâmplă pe lângă Iași unde pe 16 km au fost 6 sărărițe, adică s-a alergat într-o ne-bunie. La dumneavoastră credeți că nu veți scăpa banii inutil celor care deszăpezesc drumurile?
(38)
Citeşte mai mult...

Interviu cu Primarul comunei Roșiești - Vaslui Despre muncă, sărbători și puțină politică !

Editor - Joi, 11 Decembrie 2014

Reporter: - Stimate, Domnule primar, vreau să vă spun Bună ziua și Bine v-am găsit în această comună frumoasă, cu oameni frumoși, care cu puțin timp în urmă a primit titlul pentru cea mai frumoasă și bine gospodărită comună din județ! Așa este și acum?
Constantin Postolache, primarul comunei Roșiești: - Bine ați revenit! Da! Oamenii au învățat să fie gospodari, s-a lucrat mult, mai ales cetățenii care locuiesc la strada principală, cine a trecut în această vară prin Roșiești a văzut numai flori, și pe-o parte și pe alta!
R: - O comună cu oameni deosebiți și cu realizări importante pe care ziarul nostru le-a prezentat în paginile sale. Mă refer nu numai la proiectele de mari investiții ci și la cele din plan cultural, căminul cultural, Ziua comunei și altele.
P: - Ziua comunei a devenit o tradiție pe care eu am început-o și sper că și „urmașul” meu o va continua ...
R: - Adică, peste 3-4 mandate...
P: - Nu! Pentru că eu am înaintat în etate, am 72 de ani, mai dăm loc și la tineret! Avem noroc că pe raza comunei lucrează și câteva societăți care ne ajută mult prin contribuția la bugetul comunei.
R: - Sume mari?
P: - Avem o societate care plătește în jur de 1,5 miliarde lei pe an! Așa se face că o ducem un pic mai bine, că de  CJ Vaslui nu prea am fost ajutați, nu știu ce s-a întâmplat de am devenit dintr-o comună foarte mult ajutată, o comună... neajutată!
R: - Altădată prezentam proiecte importante realizate la Roșiești, anul acesta, nu prea!?
P: - Dar nu numai anul acesta! Cel mai bine cu banii am dus-o când a fost prim-ministru Tăriceanu. Căminul cultural a fost realizat pe timpul lui Tăriceanu. O sumă infimă am primit-o de la CJ,  iar 8 miliarde direct de la Ministerul Culturii! Dacă i-am fi primit prin Cj, cu siguranță că o altă parte pleca în altă direcție. 
R: - Mi-amintesc numai câte drumuri ați făcut la București, pe la ministere și pe la parlamentarii județului!
P: - O, nenumărate drumuri am făcut, am avut onoarea de a sta de vorbă cu mai mulți miniștri din Guvernul Tăriceanu, și din Guvernul Boc, dar noi fiind de altă coloratură politică, am tot fost lăsați mai la urmă, dar sperăm că am făcut o serie de lucruri bune și puținii bani i-am gospodărit cum se cuvine. 
R: - Mai precis?
P: - Oamenii din cele 7 sate ale comunei nu mai ies din casă încălțați cu cizme, sunt pietruite toate ulițele! De muncit s-a muncit foarte mult și spun asta ca un cetățean mai înaintat în vârstă. Nu numai eu, am un vice foarte tânăr și foarte bun. Păcat că am vrut să-l propun pentru primar, dar nu vrea! Spune că a intrat în glorie cu mine și dorește să iasă tot în glorie și tot cu mine odată! 
R: - Pe cine vedeți în locul actualului primar?
P: - Spre bucuria mea, avem în mijlocul nostru un cetățean foarte bun, cu care am și luat legătura, un doctor veterinar, este un băiat excepțional, este iubit de toată comuna, la orice oră sare dacă este nevoie de el, l-am prezentat mai sus iar consilierii noștri îl apreciază! 
R: - De-a lungul timpului v-ați așteptat să tot crească bugetul, să primiți tot mai mulți bani, a crescut?
P: - Bugetul a tot scăzut! Vina n-o purtăm noi și știți proverbul românesc că „Peștele de la cap se strică!” 
R: - Ce se întâmplă acolo sus, dle primar?
P: - Privesc cu durere și disperare cum acolo sus, în loc să se întâmple ceva bun, de unde să luăm și noi exemplu, ei o țin numai în certuri și discordie!
R: - Seamănă cu situația trecută din CL Roșiești?
P: - Știți foarte bine că un an de zile CL nu a fost lucrativ. Acum s-a rezolvat, dar nu prin ambiție. Am avut conștiința mea de om matur că nu trebuia să se desființeze consiliul local. M-am luptat prin toate instanțele, am câștigat și la Vaslui și la Curtea de apel Iași, nu am făcut pe placul cuiva!
R: - Dacă tot am ajuns la acest subiect și la un ceas de taină și sinceritate, de unde a plecat toată poveste din CL?
P: - Opoziția nu a fost de acord să păstrez același viceprimar! Păi cum să nu-l păstrez dacă este un vice bun care făcuse treabă multă și bună. Deja, opoziția avea  majoritate pentru că un consilier de-al nostru, venit de la ei a fost forțat să plece la muncă în străinătate. Așa s-a făcut că am stat un an de zile, din noiembrie în noiembrie fără să putem lucra împreună. Până la urmă l-au acceptat pe următorul care a fost validat consilier. Dacă nu-l validau, era caz de pușcărie pentru nepunerea în aplicare a unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile! Din noiembrie 2012 și până în noiembrie 2013, noi n-am avut Consiliu local, eram singura comună din județ care nu aveam bugetul aprobat. Dar ne-am descurcat! Noi în loc să rezolvăm pro-blemele din administrația comunei, stăteam mai mult prin procese și șe-dințe!
R: - Sunteți un om apreciat prin rezultatele din administrație și din politică, aveți o mare experiență. De la acest nivel vă rog să apreciați unde ne aflăm cu administrația și politica la nivel de țată, de regiune, de județ și de comună?
(42)
Citeşte mai mult...

Tătăruși - Iași: Costel Iosub: ne mândrim cu istoria, cultura și existența noastră !

Editor - Joi, 11 Decembrie 2014

Reporter: Într-atâtea drumuri pe unde am fost eu, adică în cele 4 județe ale Moldovei respectiv Iași, Bacău, Vaslui și Galați, rar mi s-a întâmplat să fiu încărcat de istorie ca în localitatea în care facem acest reportaj. Acum suntem la primăria comunei Tătăruși, l-am prins pe zăpada asta pe domnul primar la locul lui de muncă. Nu a fost foarte bucuros pentru că am căzut neanunțați. E zăpadă, umblă mașinile de dezăpezit, are un pod stricat, mai are și alte probleme dar musafirii tot cu zâmbet se întâmpină. Bine v-am găsit domnule primar!
Costel Iosub, primar al comunei Tătăruși, județul Iași: E adevărat și bine ați venit la Tătăruși, domnule profesor! Cum bine ați spus, întotdeauna chiar dacă suntem plini de griji, musafirii sunt bine veniți, încercăm să fim o gazdă primitoare. E adevărat ceea ce ați spus, Tătăruși este localitatea cea mai veche, atestată documentar la 2 iulie 1398, este o localitate situată în extremitatea nord-vestică a județului Iași, la limita cu județul Suceava, aproximativ la jumătatea distanței dintre râurile Moldova și Siret. Ne place să ne mândrim cu existența noastră pentru că această vechime de timp ne dă și o identitate și o cultură, tradiții și legendă, putem spune.
R: Aici putem găsi și istorie, într-adevăr, dar e destul pentru cunoscători să spun așa că s-a născut cândva Alexandru Vasiliu Tătăruși și un învățător, culegător de folclor. Acum am venit să-l prindem, între ghilimele, pe domnul primar care se preocupă de problemele comunei. Astăzi și aici în comuna dumneavoastră, ce faceți important domnule Costel Iosub?
P: Fiecare zi este importantă pentru comunitate, pentru cetățeni, dar în special pentru noi, administrația locală. În fiecare zi ne preocupă cetățeanul și comunitatea noastră, de exemplu astăzi continuăm organizarea celei  de-a 19-a ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri de iarnă, care se va desfășura în cea de a 3-a  zi a Crăciunului, la Căminul Cultural ,,Alexandru Vasiliu Tătăruși”. Deja am făcut invitații pentru vecinii noștri din județele Suceava, Neamț și Iași, sperăm să răspundă cât mai mulți.
R: Apropo, m-am întâlnit adineauri cu cineva din Dolhești și a spus că se pregătește să vină la festival, e cu adevărat tradițional și de autoritate științifică. Acum, aveți probleme cu drumurile?
P: Vreau să vă spun că așa este normal, Sfintele Sărbători de iarnă, să le primim cu bucurie, cu seninătate, cu bunătate dar totodată peisajul și atmosfera să fie cea tradițională și cu zăpadă. La Tătăruși avem zăpadă din abundență, iar noi suntem pregătiți să facem față pentru ca drumurile din comuna Tătăruși să fie practicabile, în acest sens noi am încheiat un contract cu o firmă specializată și după cum spuneați, utilajele sunt pregătite să intervină atunci când este nevoie.
(38)
Citeşte mai mult...

Lespezi - Iași: Doctorul... cu optimismul ! (I)

Editor - Joi, 11 Decembrie 2014

Reporter: Ioan Lazăr este spiritul conducător al comunei Lespezi. Domnule doctor, am venit un pic descurajat pentru că mi s-au părut întinse pământurile acestea și fără păduri, odinioară erau cai domnești aici, ori acum, este aici doar imperiul zăpezii, m-am înșelat un pic nu?
Dr. vet. Ioan Lazăr, primar al comunei Lespezi, județul Iași: Nu v-ați înșelat, a început să ningă de acum câteva ore, deci comuna Lespezi are aproximativ 6.000 de ha de teren intravilan și extravilan, pădure nu avem, este o zonă de deal. Siretul desparte comuna în două, se cresc animale dar numarul de cai a scăzut dramatic în ultimii ani, tineretul este plecat în străinătate iar acasă au rămas persoanele în vârstă.
R: Sunt multe case noi, am observat.
P: Sunt multe case noi, în ultimii ani a început să se construiască în număr destul de mare.
R: Cei care au plecat?
P: Și cei care au plecat dar și cei care au rămas. Suntem printre puținele comune, probabil din județ care avem un număr destul de redus de dosare pentru ajutoare sociale, în jur de 35 de persoane la 6.000 de locuitori.
R: Asta înseamnă că acele lucrări cu cei de la 416 sunt destule?
P: Nu prea avem cu cine să facem și de multe ori apelăm la firme specializate pentru a executa diferite lucrări, apelăm la cele 35 de persoane în momentul în care facem o curățenie de primăvară sau de toamnă, întreținerea drumurilor dar în rest lucrările majore le facem cu firme prin contracte.
R: Asta înseamnă că stați bine cu taxele și impozitele colectate?
P: Ca și sume, ca și cuantum, nu sunt extraordinar de mari, numai că raportul de colectare este destul de ridicat, anul trecut am avut în jur de 90%. Suntem printre puținele comune care au salubrizare, colectarea gunoiului menajer de la poarta fiecărui cetățean, o dată la două săptămâni pe sate prin rotație, se face gratuit.
(38)
Citeşte mai mult...

Miroslava - Iași: Primarul celor 22.000 !

Editor - Joi, 11 Decembrie 2014

Reporter: Bună ziua, domnule primar!
Dan Niță, primarul comunei Miroslava, județul Iași: Bună ziua!
R: Domnule primar, ne apropiem de sfârșitul anului 2014. Primarul de la Miroslava este mulțumit de activitatea din acest an, nu a primarului, în general activitatea în cadrul comunei?
P: De ceea ce am realizat noi în comuna Miroslava, eu sunt mulțumit. Ceea ce am făcut, mai ales că a fost un an destul de greu, un an cu alegeri prezidențiale, cu finanțări reduse, pentru că eu fac parte din opoziție.
R: Deci v-ați menținut starea de dinainte de ordonanța cu traseiștii?
P: Nici nu am încercat măcar, să trec în partea cealaltă, fiecare primar își alege calea lui, nu cred că au fost obligați să treacă în partea cealaltă și nu cred că vor primi bani mai mulți, pentru că veniturile la nivel național sunt limitate.
R: Credeți că sunteți uniți, primarii din jurul Iașului?
P: Nu! Nu suntem uniți, avem asociația comunelor la nivel județean dar noi nu suntem uniți, noi purtăm interesul de partid și nu cred eu că este corect.
R: Nici cei din GAL-uri nu sunteți mai uniți? 
P: Nu! Fiecare își trage partea lui de bani, vrea să lucreze neținând cont că într-o perioadă de timp fiecare își va rezolva pro-blemele la nivel comunal.
R: Domnule primar, Miroslava este, după părerea mea, un cartier al Iașului, am apucat și vremea când era o comună cu ceva tradiții, dar, ca să zic așa, mai la o parte. S-a dezvoltat foarte mult Miroslava, s-a urbanizat. Mai aveți în domeniul acesta de investit, de visat în legătură cu urbanizarea comunei?
P: La ora actuală, noi fina-lizăm alimentările cu apă în toate localitățile din comuna Miroslava, am făcut legătura prin asfalt cu centrul de comună și toate localitățile de la noi, cele 13 sate. Avem o lucrare foarte grea și dificilă pentru comuna Miroslava. Este canalizarea. La ora actuală avem două sate care sunt canalizate, Miroslava și Baciu, urmează Valea Adâncă, o localitate cu 1700 de case, de vile.
R: Ce populație are comuna Miroslava?
P: Statistic, 14.000 de locuitori, dar după calcule, după statistica noastră sau după inventarierea pe care am făcut-o acum două săptămâni sunt în jur de 22.000 de locuitori.
(38)
Citeşte mai mult...

Un mic talent

Editor - Joi, 11 Decembrie 2014
Zilele trecute am descoperit această superbă poezie dedicată Zilei Naționale a României, scrisă de un elev de clasa a VII-a, Carlos Diaconescu, de la Școala Gimnazială ,,Ionel Miron” din comuna Ivănești, județul Vaslui. Elev îndrumat de profesoara Alina Ailincăi, aflată la început de drum, la începutul luptei pentru apărarea Limbii Române de globalismul care pe zi ce trece devine tot mai agresiv cu noțiunea de limbă și identitate națională.
„Popor român” 
„Cu o umbră întunecoasă, ieșit parcă din război
Și creat printr-o unire și cu sânge de eroi,
El are o limbă aleasă și un trecut zbuciumat,
Ca o „tânără mireasă” rămasă fără bărbat.
Are oameni buni, în care-același suflet bate
Și își sunt unul lângă altul ca o soră, ca un frate.
Au tradiții, obiceiuri și strămoși cinstiți de ei
Și își vor apăra pământul luptând chiar cu niște zei.
E un popor creștin, ce crede-n Dumnezeu,
Preoți și episcopi se roagă mereu.
Cum luptă vântul alături de ploaie și stelele - de lună,
Așa sunt lângă el codrul, apele, munții, natura cea bună.
Popor român, limba română în țara România,
Asta-i e deviza și asta-i e mândria.
Armata luptă mereu pentru popor,
Sub roșu, galben și albastru, drapelul tricolor.
E un popor în veci biruitor.
Popor român, român popor,
Pentru a-și apăra pământul a trecut prin sabie, prin foc și chin
Și va face-același lucru în veci, amin...” (Carlos Diaconescu)
 
 
Andrei Lucian Anton
 
(42)

„Carte frumoasă ...!”

Editor - Joi, 11 Decembrie 2014

Am primit la redacția noastră una din cele mai frumoase și mai reușite cărți! Cu un conținut ce marchează o specie foarte rară, rondelul epigramatic, cartea maestrului Mihai Sălcuțan este una din cele mai căutate cărți de umor și surprinde la superlativ atât prin conținutul și ca-litatea umorului, cât și prin forma grafică, realizare editorială, copertă cartonată și originală. 
Așa cum obișnuim, pentru ca cititorii noștri să realizeze importanța și dimensiunea acestei cărți frumoase, noi prezentăm doar două fragmente din cronicile făcute de doi mari maeștri ai literaturii românești și îl felicităm confratern pe distinsul autor care a fost prezentat pe larg în paginile Meridianului de Iași-Vaslui și Bacău! „Cunoscutul umorist buzoian Mihai Sălcuțan, aflat mereu pe făgaşul ambiţios al reactualizărilor, a adus note originale în cultivarea unor specii (epigramă, epitaf etc.), punându-le şi sub semnul oximoronicei vesele tristeţi. Şi de această dată ne propune nişte neobişnuite rondeluri epigramatice, convertind curajos mai vechea specie soră cu balada, cultivată de Francois Villon, Charles d’Orleans, Clement Marot, iar la noi de Al. Macedonski şi Cincinat Pavelescu, în nişte microsatire bonome sau virulente.” (Acad. Mihai Cimpoi) și „Desigur, noutatea estetică a Micului îndreptar pentru năravuri mari este mixtura dintre două specii cu formă fixă, ambele de maximă dificultate. Cea dintâi observaţie este că Mihai Sălcuţan se dovedeşte un profesionist în ambele formule. În cazul de faţă, rondelul „înghite” epigrama, încercând s-o asimileze până la a-i atenua urmele, fără însă a o ucide. Dimpotrivă, năzuinţa ascunsă a autorului este de a „epigramatiza” rondelul, în aşa fel încât să rezulte o altă specie, ceva de felul struţo-cămilei cantemiriene, cum încearcă să glumească Mihai Cimpoi, ceea ce însă nu este departe de adevăr. Şi totuşi reuşita lui Mihai Sălcuţan constă în a „simultaneiza” atât de natural cele două specii, încât formează, finalmente, un singur organism, cu o certă autonomie în mediu.” (Th. Codreanu). 
O carte deosebită în care umorul veritabil se împletește cu un lirism specific maestrului M. Sălcuțan!
Val Andreescu
 
(41)

Liceul ,,Nicolae Iorga”, Negrești, județul Vaslui Interviu cu directorul Vasile Mariciuc

Editor - Joi, 11 Decembrie 2014

Reporter: Vă pot înfățișa un om care nu a trecut de prima tinerețe dar trecut prin toate experiențele posibile în domeniul școlar, a fost profesor, a fost inspector general. Un om care acum, cred că se simte împlinit, mai ales că el conduce educația unui sfert din populația județului Vaslui, respectiv zona Negrești. Vasile Mariciuc este un om care știe să conducă o școală, să obțină rezultate școala respectivă. Bine v-am găsit domnule director, cum ne primiți ca oaspeți sau ca oameni de presă?
Vasile Mariciuc, director al Liceului ,,Nicolae Iorga”, Negrești: Bine ați venit domnule profesor, vă primesc în dublă calitate ținând cont că viața de-alungul ei, cei 25 de ani în care ne-am întâlnit, am colaborat și am păstrat o prietenie.
R: Câți ani de conducere a învățământului negreștean aveți?
D: Sunt din 1990 la acest liceu și până în 2001 am fost profesor, am muncit cu mare plăcere la catedră, am obținut olimpici, i-am pregătit pe cei care au dorit să continue studiile și începând din 2011 și până în prezent sunt director, de asemenea cu rezultate, sper bune.
R: E greu, e ușor liceul din Negrești?
D: Depinde cum privești lucrurile. Am traversat deșertul pentru că au fost ani cumpliți când datoriile școlii au atins un maxim de 8 miliarde și în acești ani cumpliți, din punct de vedere al finanțării, școala a mers mai departe, mă refer aici în primul rând nu la latura educativă unde rezultatele au fost bune și atunci, ci la buna funcționare, de la curățenie, căldură, iluminat. Am rezistat în condiții dificile și astăzi după ce în 2012 Guvernul a preluat arieratele am revenit la o normalitate.
R: Câte clase aveți și câți profesori aveți?
D: Avem un total de 75 de clase cu diferite forme de învățământ la zi, seral și frecvență redusă și un număr de 94 de cadre didactice.
(va urma)
A consemnat ca reporter, 
Prof. dr. Dumitru V. MARIN
 
(33)

La Sirețel - Iași se întind firele...

Editor - Joi, 11 Decembrie 2014

Afară, miercuri la prânz, ningea, dar nu de speriat. Oricum dealurile întinse dimprejur erau albe - albe, în primărie ardea focul în câteva sobe, pe șosea se circula normal.
Sub supravegherea primarului Gheorghe Ancuța se descâlceau firele de la instalația de ornament de sărbători a anului trecut: ,,n-avem bani să ne luăm alta, dar concetățenii mei merită un pic de frumos”, a spus din fugă Gheorghe Ancuța, trimițând repede pe un grup de cetățeni să întindă firele. (foto)
Într-o comună ceva - ceva mai răsărită Sirețel, oamenii fac ce mai pot pentru frumusețea locurilor. Noi vom urmări să vedem ce fac de ,,Festivalul obiceiurilor”.
 
D.V.M.
(39)
Bine ati venit la TVV.ro

Raducaneni - Iasi, Interviu primar Mihai Irimia

Info

Raducaneni - Iasi, Interviu primar Mihai Irimia; Redactor si imagine: prof. dr. Dumitru V. MARIN

Vezi si alte video-uri din categoria: Reportaje

Video Comments

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează