Facebook

Stiri

Glăvăneşti - Triplă sărbătoare !

Editor - Joi, 24 Iulie 2014

Pe 20 iulie, locuitorii din comuna băcăoană Glăvăneşti s-au bucurat şi au sărbătorit ziua de duminică, au sărbătorit pe Sf. Prooroc Ilie, a fost organizată Sărbătoarea Comunei Glăvăneşti şi, o a patra sărbătoare! a fost conferit titlul de cetăţean de Onoare al comunei Glăvăneşti unui important şi merituos fiu al satului, dr. ing. Constantin Gr. Popa. După ce au mers la slujba de la Biserică, locuitorii comunei au avut parte de un spectacol artistic oferit de primarul Gheorghe Tilibaşa şi echipa sa de la primărie. Manifestarea s-a încheiat târziu în noapte.
O comună care îşi merită primarul !
          Comuna Glăvăneşti este o comună cu oameni minunaţi care au marcat istoria de 586 de ani, atât câţi au trecut de la prima sa atestare documentară, o comună în care au predominat „mocanii” mândri şi bogaţi şi care astăzi numără în satele sale (Glăvăneşti, Frumuşelu, Muncelu, Răzeşu, Putredeni) aproape 4000 de gospodari care cresc vite şi fac agricultură pe cele aproape 7000 de Ha pe care le stăpânesc. În ultima vreme, noua administraţie locală şi primarul Gh. Tilibaşa au reuşit să asigure un management de calitate şi au pus lucrurile din comună pe un bun făgaş. Oamenii muncesc cu hărnicie, adună bogăţie materială şi spirituală, se îngrijesc de animale şi de pământ dar ştiu şi să petreacă, aşa cum s-a întâmplat şi duminică la cea de-a II-a ediţie a Sărbătorii comunei Glăvănești.
Sărbătoare cu oaspeţi dragi !
          Încă de la orele 10:00 ale dimineţii, cei mai dornici de petrecere dintre glăvăneşteni s-au adunat în frumosul şi excelent amenajatul parc din centrul de comună pentru a cumpăra ori numai pentru a privi mărfurile expuse de comercianţi în cadrul unui mic târg cu mărfuri alimentare şi nealimentare, dar şi pentru a se înfiora de muzica tradiţională a cunoscutei fanfare din comună, o fanfară care a cântat sârbe şi hore moldoveneşti dar a atacat şi şlagărele la modă. Gh. Tilibaşa, primarul comunei Glăvăneşti, îmbrăcat „la patru ace” a primit în sediul Primăriei oaspeţi şi invitaţi de onoare, fii ai comunei veniţi din diverse locuri din ţară şi fruntaşi ai comunei, consilieri locali etc. În semn de preţuire şi apreciere pentru comunitate şi pentru primar, au fost prezente personalităţi marcante din politica şi administraţia judeţului iar Parlamentul României a fost reprezentat de Ioan Melinte, cunoscutul Deputat de Bacău, un mare prieten al comunei. Mai amintim pe:  Vilică Munteanu, director al Arhivelor Statului Bacău; prof. dr. Dorinel Ichim;  dr. ing. C-tin Popa, Petru Done de la Ziarul de Bacău, prof. dr. Trică Marin,  TVV Vaslui şi ziarul Meridianul etc.

Cuvânt de deschidere
          Fanfara a intonat „Onor la general” şi în sunete de marş, pe scena frumos amenajată în mijlocul Parcului Comunal, au urcat primarul comunei însoţit de oaspeţi de seamă şi invitaţii de onoare. Cu un cuvânt cald, simplu şi sincer, primarul Tilibaşa s-a adresat celor prezenţi, sute de oameni, şi a deschis manifestările de la Glăvăneşti: „Stimaţi cetăţeni, stimaţi invitaţi! Participăm astăzi la o zi mare şi la o mare „Sărbătoare a comunei Glăvăneşti - Ediţia a II-a! Am promis la ediţia I-a, atunci când a fost lansată Monografia comunei datorată celor două personalităţi de pe aceste meleaguri: ing. Dr. Constantin Popa şi prof. dr. Dorinel Ichim, că vom organiza şi în acest an sărbătoarea şi iată, ne ţinem de cuvânt! Îmi doresc ca data de 20 iulie să fie Ziua comunei şi să facem o tradiţie din această sărbătoare! Glăvăneştenii au dreptul la o astfel de sărbătoare şi ar fi păcat să privăm această frumoasă comună de o asemenea sărbătoare. La sărbătoarea noastră participă importante personalităţi printre care: Deputatul Ioan Melinte; Vilică Munteanu, director al Arhivelor Statului Bacău; prof. dr. Dorinel Ichim; Presa, Petru Done de la Ziarul de Bacău, TVV Vaslui, prof. dr. Dumitru V. Marin etc.”
Un „mocan” devenit celebritate naţională !

         

(23)
Citeşte mai mult...

Serbările Bârnovei - Ediţia a XVI-a !

Editor - Joi, 24 Iulie 2014
 
Cine nu a vizitat şi nu a văzut satele componente ale comunei Bârnova-Iaşi, are ce regreta! O comună mare, excelent organizată, cu o aşezare geografică de invidiat, cu locuri şi pri-velişti de staţiune turistică în care tradiţia se îmbină în mod fericit cu modernul, cu o istorie pe cât de bogată, pe atât de importantă în fapte, personalităţi şi evenimente, cu terenuri propice pentru agricultură, industrie,  turism etc., o comună bogată şi apreciată în judeţ, în zonă şi în ţară. Şi cel care nu a trecut şi nu a vizitat comuna în ultimii doi ani a pierdut ocazia să vadă schimbările pozitive în viaţa şi traiul locuitorilor, schimbări produse de cea mai mare bogăţie a comunei, locuitorii ei, oameni harnici şi gospodari, oameni aşezaţi şi luminaţi care vin de departe şi merg către... departe! 
Fosta comună Buciumeni numără astăzi aproape 6000 de locuitori iar trend-ul este unul pozitiv, tot mai mulţi ieşeni fiind atraşi de frumuseţea, liniştea şi aerul curat al Bârnovei! Cei care construiesc şi se aşează în comună sunt atraşi şi de monumentele istorice de excepţie si-tuate în aceste locuri frumoase, dar şi de alte instituţii: frumoasa Mănăstire Bârnova, un ansamblu ce cuprinde  biserica „Sfântul Gheorghe” (1626-1629), chiliile (1728), ruinele din incintă, turnul de poartă și zidul de incintă (secolul al XVII-lea); iar mănăstirea Piatra Sfântă cuprinde în ansamblul său biserica „Adormirea Maicii Domnului” (1755); Monumente de interes local, toate fiind clasificate ca monumente de arhitectură: sanatoriul TBC (secolul al XIX-lea) din satul Bârnova; biserica „Învierea Domnului” (secolul al XIX-lea) din satul Vișan; și Biserica „Sfinții Apostoli” (1812) din satul Păun. Şi totuşi, cea mai mare bogăţie sunt oamenii comunei, harnici şi inteligenţi de vreme ce au ales la conducerea şi managementul comunei pe Gheorghe Cazacu, un primar de toată isprava, înzestrat cu calităţi de lider, un moldovean calm, bine organizat şi ager la minte, un primar care şi în acest an a ştiut şi a reuşit să capaciteze atât sponsorii (oameni cu suflet mare), membrii CL şi întreaga sa echipă, cât şi mai toată populaţia pentru a organiza una din cele mai frumoase sărbători ce se organizează în comunele şi satele noastre, Serbările Bârnovei, un imens şi frumos dar făcut locuitorilor care trudesc un an întreg!
Două zile de poveste !
Sărbătorile Bârnovei s-au desfăşurat pe parcursul a două zile, sâmbătă - 12 iulie şi duminică - 13 iulie, au avut programe variate, bine gândite şi au beneficiat de cele mai frumoase locuri în care muzica, jocul, sportul, bucătăria tradiţională, cultura şi sărbătorirea cuplurilor vârstnice au făcut casă bună cu zilele de vară ve-ritabilă în care soarele a strălucit mai intens şi mai frumos iar umbra cea mai deasă şi mai prietenoasă a copacilor înnobilaţi cu un verde-greu au coborât binefăcător peste o asistenţă numeroasă (mii de oameni ai comunei, oaspeţi şi invitaţi speciali) dar şi peste sufletele lor iubitoare de frumos. 
Nimic nu a lipsit acestui program! Iată câteva elemente de mare atracţie: o înălţătoare slujbă de binecuvântare oficiată pentru locuitorii satelor componente; Cupa Bârnovei la fotbal; Concursuri de tenis de masă, cros, şah, table, rummy, şeptic, trasul funiei, sărituri cu sacul, cursa-n trei picioare, concursuri în care câştigătorii au primit diplome, premii şi trofee. Nu a lipsit muzica de fanfară de calitate, primarul a invitat una din cele mai cunoscut fanfare din ţară, Fanfara de la Chetriş condusă de doi muzicanţi de excepţie, aşa cum nu a lipsit muzica de calitate interpretată de Formaţia Hanul Drăguşeni condusă de prof. Dănuţ Punei, un maestru al viorii şi care a înfiorat pe cei prezenţi cu piese de înaltă virtuozitate (Rapsodia I-a, Ciocârlia, Căruţa Poştei etc.) iar cei doi solişti ai formaţiei, Andrei Bordianu şi D-ra Iolanda au cântat cele mai frumoase piese din folclorul nostru peren. Pe cele trei scene au urcat şi au produs valuri de bucurie sufletească multe formaţii şi solişti din comună, din apropiere şi chiar de la Buzău, artişti care au invitat oamenii la joc şi la petrecere. 
Festivalul sărmăluţelor şi al plăcintelor !

IPATELE: Primar intelept si hotarat!

Editor - Joi, 24 Iulie 2014
Reporter: Stimati prieteni, suntem in comuna Ipatele, o comuna cu rezonante istorice si daca il auziti si il vedeti pe primar cum vorbeste despre comuna aceasta, va intrebati ca ori el este in istorie (si incepe de la Alexandru cel Bun), ori comuna aceasta este cea care e foarte bine reprezentata de-alungul unui timp. Sa va spun de la bun inceput, domnul Costica Postarnac vorbeste despre comuna Ipatele de pe timpul lui Alexandru cel Bun, adica de la o 1400 si ceva, vorbeste despre realizarile de acum, si de ce nu, noi vrem sa-l atragem acum sa vorbeasca despre viata sa de primar, de 6 mandate. Bine v-am gasit domnule primar in aceasta primarie noua!
 
Costica Postarnac, primar comuna Ipatele, judetul Iasi: Bine ati venit la noi! Primaria e noua, este o cladire reabilitata si modernizata. A fost o cladire construita in anul 1981 iar noi am modernizat-o si am facut-o sa arate asa cum arata ea acum.
R: Felicitari de felul cum arata acum, si cu florile din fata, si cu vizibilitate buna... Dorim sa stim cum va miscati in preajma campaniei agricole, pentru ca, daca nu s-a inceput cumva la orz, la grau acusi se va intra. E drept ca primarul nu stiu daca are combina, dar sunt oameni care au aici combine si trebuie sa treaca repede la munca...
P: As minti daca as spune ca nu sunt implicat in activitatea agricola, in primul rand pentru ca acesta imi este formatul si asta am facut din 1978, de cand am terminat facultatea, m-am ocupat de agricultura. Intotdeauna am facut ceea ce mi-a placut iar pana in 1990 am lucrat la CAP, o spun cu mandrie pentru ca am muncit, mi-am pus in aplicare ceea ce am invatat in facultate si chiar am avut rezultate bune. In 1991 am infiintat o societate agricola la Legea 36, numita Societatea Agricola Ipatele de care m-am ocupat pana in anul 1996 in mod direct, iar dupa 1996 in mod indirect. Am fost cel care, la solicitarea cetatenilor din comuna mai in varsta care aveau suprafete de teren destul de marisoare si cu posibilitati financiare si fizice reduse, am infiintat prima societate agricola in judetul Iasi la 15 septembrie 1991.
R: De ce asa mare mandrie ca sunteti din Ipatele?
P: Sunt mandru ca sunt din Ipatele, in primul rand pentru istoria comunei. Satul are atestare documentara la 1 septembrie 1400 iar comuna este o localitate cu oameni gospodari, de razesi vechi care intotdeauna au stiut si si-au cunoscut drepturile si ,,s-au batut” pentru ele.
R: Bine, dar, atunci erau crescatori de vite, de cai... Acum mai aveti multe animale in comuna?
P: Sigur ca sunt. Aproape nu exista casa care sa nu aiba o vaca, macar 10 oi, porc, pasare. In general, oamenii chiar sunt gospodari.
R: Cate proiecte aveti acum in derulare si la ce lucrati?
P: In derulare avem un proiect prin Masura 322, cu un drum de vreo 800 metri, am avut si suntem la receptia finala la un proiect in valoare de 2,5 milioane de euro pentru canalizare, statie de epurare, camin cultural si baza sportiva in satul Bacu, parc de joaca pentru copii la Ipatele, statie de autobuz etc.
Reporter: Stimati cititori, Costica Postarnac, primarul comunei Ipatele, ,,s-a napustit” cu informatiile asupra noastra - ne place - dar noi nu-l scapam nici din priviri, nu-l scapam nici din atentie sa-l intrebam si ce vrem noi, nu numai ce vrea dumnealui. Domnule Costica Portarnac, marele ipatean, de vreme ce iata, toata viata v-ati petrecut-o aici, ati crescut doi copii (sa va traiasca), aveti si un nepot, deci un om asezat la locul lui care-si iubeste localitatea dar... mi-e cam neclar: cum a reusit domnul acesta sa stea de 6 mandate in fruntea comunei?! Cum explicati, va rog, succesul dumneavoastra in administratie?
Costica Postarnac, primar comuna Ipatele, judetul Iasi: E simplu: cat de apropiat esti de oameni, cat ii cauti, cum ii gasesti, ce probleme si nevoi au... La inceput, activitatea de primar a fost mai tumultoasa, lucrurile erau mai complicate, in sensul ca erau probleme legate de legea fondului funciar, alte probleme care erau la inceputul activitatii de primar, in 1992 si care au cam inceput sa se finalizeze prin anul 2000.
R: Ca o paranteza, ati terminat cadastrarea terenurilor?
P: Cadastrarea nu am terminat-o. Lucram acum la Legea 165 la inventariere, am facut o parcelare, sunt probleme legate de o serie de lucruri care ar trebui sa se desfasoare mult mai simplu pe legile fondului funciar, in ultimul timp lucrurile merg foarte greu la nivel legislativ si la nivel de organisme judetene care ar trebui sa se implice mai mult in solutionarea unor gestiuni care s-au intamplat datorita vitezei cu care s-au facut titlurile de proprietate si a unor greseli care au aparut in timpul anului 2000.
R: Cat teren agricol cultivat aveti in comuna?
P: Avem 2.530 ha. In total avem 4.700 ha, din care vreo 500 ha de padure, vreo 290 ha de faneata, avem vreo 900 ha de pasune pentru animale, in total cu pasunea primariei plus a oamenilor, avem si vie vreo 63 ha...
R: Apicultura aveti?
P: Avem si apicultura. Chiar, in ultimul timp a crescut numarul cetatenilor care au stupi. Au accesat fonduri fie pe masura 112, fie pe masura 141, fie direct pe programe care au fost destinate apiculturii.
R: Revenim la explicatia in legatura cu succesul dumneavoastra in administratie. Sase mandate este o viata de om, o generatie.
P: Succesul isi are originea in comportamentul si modul in care stii sa te apropii si sa discuti cu oamenii.
R: Reusiti sa stati de vorba cu fiecare cam cat vrea el?
P: Cu unii da, pana cand inteleg despre ce este vorba. Nu am un program de audienta precis. Oricand si oriunde, niciodata nu l-am lasat pe om nelamurit, iar un lucru deosebit pe care multi dintre colegii nostri nu-l fac, este cel ca atunci cand omul a venit la tine si ti-a cerut sa-i rezolvi o problema, sa nu-l minti, sa-i spui transant de la inceput, atat pot, atat fac.
(16)
Citeşte mai mult...

„Sărbătoarea comunei Puşcaşi” - Ediţia a VI-a !

Editor - Joi, 24 Iulie 2014
 
A intrat în tradiţia locurilor şi în conştiinţa locuitorilor din satele comunei Puşcaşi ca în fiecare an, pe 20 iulie, de Sfântul Ilie, Primăria, Primarul şi CL să ofere comunităţii un dar deosebit, acela de a se bucura şi de a petrece într-un cadru cu totul şi cu totul remarcabil, la poalele Pădurii Domneşti şi aproape de Lunca Racovei. Ediţia din acest an, a VI-a, a fost una mai puţin fastuoasă dar cu mai multă trăire şi înfiorare sinceră, iar primarul Nicolae Ignat şi echipa sa au făcut minuni cu bani puţini şi au organizat o serie de manifestări cultural-educative şi sportive pe placul sutelor de oameni prezenţi.
 
Adunare cetăţenească !
          Începând cu ora 10:00, în conformitate cu programul manifestărilor, în faţa Primăriei, primarul comunei a deschis sărbătoarea comunei cu un cuvânt cald, sincer, ferm şi documentat, amintind despre necesitatea organizării unei astfel de sărbători în care oamenii satelor, cei care au muncit din greu pe câmp şi în grădină să poată petrece frumos. A vorbit despre realizări şi proiecte, despre etape şi perspectivă, şi a adresat urări de sănătate şi de bine tuturor celor prezenţi. În cadrul adunării cetăţeneşti organizată de N. Ignat au vorbit şi o parte din consilierii comunali. În semn de apreciere faţă de primar şi faţă de comunitate, la manifestare au participat reprezentanţi ai politicii şi administraţiei judeţene, colegi primari şi fii ai satului sosiţi din ţară şi din afara ei.
Sport, muzică şi voie bună !
(15)
Citeşte mai mult...

Pe scurt din Vaslui

Editor - Joi, 24 Iulie 2014
***  În semn de recunoştinţă faţă de clipele de mare bucurie sufletească produsă de jucătorii foatei echipe de mare performanţă în fotbalul naţional şi internaţional, FC Vaslui echipată în galben-verde, dublă vicecampioană naţională şi cu excelente rezultate în fotbalul european, un mare segment al „celebrilor” suporteri vasluieni, poate segmentul cel mai înfocat şi cu mare şi frumos suflet de fan vor fi prezenţi mâine pe Municipal pentru a marca începutul noului campionat la startul căruia, din nefericire, lipsesc: Wesley, Kuciak, Adailton, Cerneauskas et comp!
 
 ***  Potrivit datelor oficiale ale Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Vaslui,  mai bine de 66% din terenurile agricole din judeţ, din totalul de aproape 402 mii de ha au un potenţial redus de producţie şi doar aproape 6000 de ha, cam cât are o comună din cele peste 80 ale judeţului, sunt incluse în categoria I-a, adică 1,5 %! În clasa a II-a de producţie în judeţ sunt doar 93 mii ha. Restul sunt considerate pământuri proaste şi slab productive: 160 mii ha în clasa a IV-a (40%) şi 38 mii ha sunt incluse în cea mai slabă clasă de producţie, V-a. Suntem, potrivit sursei autorizate amintite, judeţul care are ca medie de producţie agricolă clasa a III-a, pe multe tarlale, fenomenul de eroziune a afectat sever pământul, humusul fiind pe cale de dispariţie şi mulţi fermieri continuă să are din deal în vale. Şi când mai auzi pe câte un „deştept factor de decizie” că pământul judeţului are un... mare potenţial productiv?! 
      
***    În cadrul contractelor semnate între Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vaslui şi un număr de 55 de medici stomatologi vasluieni, aproape 900 mii lei vor fi puşi la dispoziţie pentru efectuarea serviciilor medicale dentare pentru acest an. Stomatologii vasluieni vor oferi servicii gratuite persoanelor asigurate care apelează, în limita sumelor care le sunt alocate. De aceste servicii şi de aceste sume vor beneficia de intervenţii gratuite copiii sub 18 ani, urgenţele, tratarea cariilor şi extracțiile. Pentru adulţi, serviciile sunt oferite în sistem de coplată. Vom urmări cu ce situaţii se vor întâlni pacienţii cărora „le arde măseaua-n gură”!
(8)
Citeşte mai mult...

Veste bună pentru antreprenorii agricoli!

Editor - Joi, 24 Iulie 2014
 
Dezvoltarea afacerilor în domeniul agricol este frânată de lipsa fondurilor şi de posibilităţile de obţinere a unor credite normale. Cei interesaţi primesc o veste bună:  Prelungirea termenului de efectuare a plăţii sumelor de către APIA, de la 30 iunie 2014 la 30 septembrie 2014  determinată de semnarea unor acte adiţionale la convenţiile privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic la specia bovine 2013, încheiate între FNGCIMM şi Banca Transilvania, respectiv BCR. Astfel, se continuă facilitarea accesului la finanţare pentru antreprenorii din domeniul agricol. Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) - Filiala Vaslui a dezvoltat parteneriatul cu Piraeus Bank prin semnarea convenţiei tripartite: APIA - Piraeus Bank - FNGCIMM. Această convenţie stabileşte finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii măsurii 215 - Plăţi privind bunăstarea animalelor - porcine - anul II de angajament (sesiunea II depunere). FNGCIMM va garanta în procent de până la 80% valoarea creditelor acordate de bancă, credite pentru capital de lucru necesar desfăşurării activităţilor curente. Valoarea creditelor va fi de până la 90% din suma cuvenită din plăţile privind bunăstarea animalelor.  O veste bună pentru cei care doresc fonduri şi au nevoie de garantarea acestora.  

Val A.  

(7)

Iată preferințele studenților la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

Editor - Joi, 24 Iulie 2014
 
Sesiunea de vară pentru admitere la facultate la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” s-a finalizat cu succes. Pentru 3.415 locuri la buget, la studiile de licență au fost depuse aproximativ 7.500 de dosare. La Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, la fel ca în anii trecuți, și anul acesta s-au înscris cei mai mulți absolvenți de clasa a XII-a. În total au fost depuse 1.600 de dosare. În topul facultăților privind preferințele s-a aflat și Facultatea de Litere unde s-a înscris peste 1.200 de absolvenți de liceu. Facultatea de Litere a fost urmată de Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, unde au fost depuse peste 1.100 de dosare și de Facultatea de Drept cu 750 de dosare.
În acest context concurența medie este de 2 candidați pe un loc, excepție făcând Facultatea de litere cu 4.6 pe loc, Psihologie 4.3 pe loc, Științe ale Comunicării cu 3 pe loc. Până la sfârșitul săptămânii candidații vor afla fiecare rezultatele.

Ionuț Horeanu

 

(7)

Peste o mie de candidați pentru câteva posturi la examenul de Titularizare, în Iași

Editor - Joi, 24 Iulie 2014

La Iași pentru examenul de titularizare au fost înscriși 1355 de candidați cu gândul de a ocupa un post la catedră, în sistemul de învățământ preuniversitar. Dintre aceștia 136 de candidați au absentat la examenul din 21 iulie, 37 s-au retras, iar un candidat a fost eliminat din cauza intenției de fraudă.
Cea mai mare concurență se observă pe discipline precum Istoria, Biologia sau Consilierea școlară ș.a. Pentru aceste discipline în unele cazuri, cum este Istoria, nici măcar nu există un post titularizabil sau de suplinitor, dar complet, ci câteva ore ici colo la școli din zonele rurale. Lipsa posturilor se datorează și „mașinațiunilor” făcute prin articolul 253 al Legii educației, când, în primăvară, profesorii au putut să se titularizeze chiar dacă au luat note mediocre. Astfel că, acum s-a ajuns la situația că nici cu nota zece un candidat nu poate fi titular.
(7)
Citeşte mai mult...

Grup infrancțional prins de polițiști

Editor - Joi, 24 Iulie 2014
Polițiștii ieșeni au reușit să prindă un grup infracțional format din trei persoane, dintre care doi bărbați și o femeie. Aceștia colaborau pentru a scăpa basma curată în furturile planificate strategic. Astfel că în data de 19 iulie 2014, la orele 12:00, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi de către Ţ. Olivian, de 27 ani, din municipiul Iaşi, gestionar la un amanet, cu privire la faptul că, în ziua de 18 iulie 2014, la orele 15:50, persoane necunoscute aflate în incinta amanetului, unde îşi desfăşoară activitatea, prin distragerea atenţiei, i-au sustras din două vitrine opt telefoane mobile, în valoare de 2300 lei.
(7)
Citeşte mai mult...

Atenție ieșeni! Schimbări în programul dispeceratelor și tonetelor

Editor - Joi, 24 Iulie 2014
 
Pentru siguranța călătoriei, dar și legalitatea acesteia ieșenii trebuie să știe că în perioada următoare RATP Iași a adus modificări la programul dispeceratelor și tonetelor. Astfel că în perioada vacantei școlare, RATP Iași aduce modificări la programul următoarelor dispecerate și tonete. Noul program este valabil în perioada 19 iulie 2014-15 septembrie 2014. Reprezentanții RATP Iași au trensmis că „dispeceratele din Tătărași Sud și Piața Alexandru cel Bun vor avea program de lucru de luni până vineri între orele 5.00-22.00, urmând ca sâmbăta și duminica să fie închise. Călătorii interesați pot achiziționa tichete de călătorie de la tonetele cele mai apropiate (Dr. Savini si Pod Metalurgie, respectiv Familial si Mircea Cel Bătrân) sau prin SMS la numărul 7494, în rețelele de telefonie mobilă - Vodafone, Orange și Digi Mobil”.
 

Ionuț Horeanu

(7)
Bine ati venit la TVV.ro

Raducaneni - Iasi, Interviu primar Mihai Irimia

Info

Raducaneni - Iasi, Interviu primar Mihai Irimia; Redactor si imagine: prof. dr. Dumitru V. MARIN

Vezi si alte video-uri din categoria: Reportaje

Video Comments

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează