Facebook

Stiri

A aparut numarul 2 al revistei MERIDIANUL CULTURAL ROMANESC

Editor - Miercuri, 01 Iulie 2015

Achizitionarea revistei se face direct de la redactie.

Difuzare: 4 continente (Europa, Africa, Australia, America) peste 20 de mari orase ale lumii (Montreal, New York, Sidney, Ierusalim, Paris, Geneva, Stuttgart, Passau, Roma etc.) colaboratori români si straini.
Componente: Poezie, proza, eseuri, pictura, viata spirituala, stiinta, istorie, umor (capitol... PASTOREL), informatie la zi etc.
Particularitate: vine dinspre jurnalismul cultural, deci nerv si comentarii. 
Revista ... mai altfel !!!
 
(53)

M.C.R.

Editor - Sâmbătă, 16 Mai 2015

(87)

Băcani - O comună cu realizări și proiecte importante !

Editor - Joi, 23 Aprilie 2015

Reporterii ziarului Meridianul de Iași-Vaslui și Bacău continuă să străbată satele și comunele celor trei județe, să stea de vorbă cu factorii decizionali și să pună la dispoziția cititorilor noștri date noi despre realitatea prezentă, despre problemele comunităților și să scoată în evidență realizări care schimbă în bine viața locuitorilor de la sate. De această dată ne-am oprit în comuna vasluiană Băcani, o comună dragă nouă și nu numai, pentru frumusețea și frumusețea oamenilor, pentru hărnicia și chibzuința lor, pentru așezare geografică și pitorescul locurilor și, nu în ultimul rând, pentru modul cum este gospodărită și pentru proiectele ambițioase fundamentate de Primărie, Primar și Consiliul Local. Echipa noastră a stat de vorbă și cu dl Constantin Matei, primarul comunei    Băcani, cel care a avut amabilitatea de a ne oferi un interviu în exclusivitate, interviu ce poate fi găsit filmat integral pe site-ul nostru tvv.ro și din care reproducem cele de mai jos:
Reporter:  - Bună ziua, Hristos a Înviat și Bine v-am găsit, stimate, dle primar!  Ne reîntâlnim într-o frumoasă zi de primăvară, o zi numai bună de lucrat în câmp, în vii și în livezi! Cum este primăvara la Băcani? 
Constantin Matei, primarul comunei Băcani, jud. Vaslui: - Adevărat a Înviat și Bine ați revenit în comuna noastră pentru a constata ce s-a mai făcut la noi! Bine ați venit! Primăvara aceasta este, ca în tot județul, o primăvară destul de capricioasă, când cu zile călduroase, când cu frig ...
R: -... iar astă noapte... cu brumă!
P: - La noi a fost mai puțină. Nu se arată a fi o primăvară chiar prietenoasă, dar locuitorii din comună abia așteaptă să iasă la muncă în câmp și să demareze lucrările de primăvară.
R: - Cine vizitează comuna și primăria, constată ușor schimbări în bine. Ce s-a mai întâmplat pozitiv în comuna Băcani de la ultima noastră vizită?
(142)
Citeşte mai mult...

GHEORGHE PRICOPIE - Microportret de prieten -

Editor - Joi, 23 Aprilie 2015

Ing. Gheorghe Pricopie nu împlinește mâine o vârstă rotundă; doar 64 de ani. Își poartă cu  demnitate anii, funcția de primar,  responsabilitățile și familia.
Primarul Pricopie conduce de peste 10 ani, destinele unei comune, cu prea multe probleme ca să le includem aici. Poate-i destul să scriu că, repede spune, că are document de cea mai săracă unitate administrativă din țară. Dat tot el, cam mândru de locul unde s-a născut, vorbește de tradiția istorică, de cultura locului, de Barbu Ștefănescu Delavrancea, de alte personalități care au pornit pe drumul afirmării, de la Lungani.
Inginerul de 64 de ani, vineri, 24 aprilie 2015, are orgoliul de a spune că agronomul, adică el, are destule merite în organizarea agriculturii locale. Nu se sfiește să zică cifre, fapte, întâmplări din viața locului sau din învățământul local.
Totdeauna cu ton cald, sfătos, ca și cum ne-ar lua părtași dintotdeauna și pe noi, din când în când oaspeți. Că are Gheorghe Pricopie o inimă ca din soare ruptă!
De Sf. Gheorghe, ziua    onomastică, îndreptăm cel mai prietenesc și de prețuire gând către OMUL cu care suntem mândri să fim prieteni.
Să tot trăiești mulți ani cu sănătate, „bădiță Ghiță” Pricopie!
D.V.M.
(131)

POIENEȘTI - Gheorghe Poede: Problemele reale...

Editor - Joi, 23 Aprilie 2015

Reporter: Bună ziua, domnule primar Gheorghe Poede! Trebuie să recunosc faptul că nu am mai stat de mult timp de vorbă și că ai acceptat cu destulă dificultate, dat fiind că în ultima perioadă sunt o mulțime de ocupații, campanii... cum ați ieșit din iarnă, la Poienești?
Gheorghe Poede, primar comuna Poienești, jud. Vaslui: Bună ziua, domnule profesor! Am ieșit foarte bine. Nu am avut inundații anul acesta, nu am avut pro-bleme, avem utilajele noastre cu care am lucrat la deszăpezire.
R: La agricultură, la campania de primăvară s-a ieșit?
P: Campania de primăvară merge în flux continuu, merge foarte bine, oamenii, în mare parte au și însămânțat culturile de primăvară. Acum, să zicem, că e spre sfârșit.
R: Așa de repede ați mers?
P: Avem oamenii care au lucrat în străinătate,      și-au adus tractoare și au ajutat populația să-și înființeze culturile la timp.
R: Am fost astăzi la Florești. Oamenii de acolo vor să facă referendum. Care este realitatea de acolo?
P: Realitatea este că oamenii sunt indignați. Eu nu am văzut oameni de bună credință care să spună că nu sunt de acord cu Poieneștiul. Sunt câțiva oameni instigați de primarul de la Alexandru Vlahuță. Mai nou acum, văd că doamna deputat Ana Birchall m-a amenințat prin presă să fac referendum și dacă nu fac, îmi face plângere penală. Deci, asta sună a un dosar pe care îl voi depune zilele acestea la Parchet, la Vaslui sau la București, pentru că ea, în primul rând, are 3 infracțiuni comise într-un interviu care a apărut într-un ziar, de amenințare, șantaj și instigare la violență a populației.
R: Păi, sunt grave aceste acuzații!
(255)
Citeşte mai mult...

Inspector școlar Nae Ionescu, plângere penală pentru plagiat !

Editor - Joi, 23 Aprilie 2015
Dat fiind că plastograful, încă inspector, Nicolae Ionescu, n-a întreprins nimic și nici n-a răspuns în vreun fel acuzației noastre de plagiat, aducem la cunoștința publicului că  s-a făcut plângere penală împotriva sa pentru câteva capete de acuzare printre care, fals intelectual în organizarea lucrărilor sale, abuz în serviciu ca inspector, trafic de influență.
Cum capete de acuzare se mai pot găsi atât pentru acest „mare coordonator” care a fost susținut de inspectorul școlar general și de două profesoare de istorie, urmează să tot revenim până la rezolvarea cazului în justiție.
 
D.V.M.
(144)

Sport: Victorie clară pe teren propriu pentru CS Navobi Iaşi

Editor - Joi, 23 Aprilie 2015

Ultima etapă din Liga I de fotbal feminin a programat, în Dealul Copoului, meciul CS Navobi Iaşi - Selena Constanţa 4-0 (1-0). Au marcat: Lidia Havriştiuc - min. 9, Teodora Plăcintă - min. 51 şi 84, Ana Foia - min. 58. 
Derby-ul Seria a II-a a fost adjudecat clar de echipa ieşeană, cea care a mai avut trei bare în prima repriză şi a mai irosit numeroase ocazii la poarta oaspetelor de la malul Mării Negre. 
(105)
Citeşte mai mult...

„Și ziaristul este un creator”

Editor - Joi, 23 Aprilie 2015
Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) prin se-natorul ei Haralambie Vochițoiu, a anunțat, într-o conferință de presă, că a depus la Senat o propunere legislativă care vizează completarea art. 1 din Legea nr. 8/2006, astfel încât şi jurnaliștii să beneficieze, în anumite condiţii, de o indemnizaţie de 50% din pensia care li se cuvine în baza asigurării în sistemul public de pensii. 
Iniţiatorul proiectului arată, în expunerea de motive: „Având în vedere că în Hotărârea Guvernului nr. 1650/2006 a fost omisă creația jurna-listică, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România s-a adresat Academiei Române, care, prin preșe-dinții ei academicienii Eugen Simion și Răzvan Teodorescu, au opinat că actul jurnalistic, publicistic din presa scrisă și cea audiovizuală constituie act de creație a jurnalistului, când produsul jurnalistic este de calitate și respectă Codul deontologic al profesiei de jurnalist. Calitatea actului de creație jurnalistică, conform acelorași opinii a secțiilor Academiei Române, poate fi stabilită numai de Uniunea de profil a breslei, adică Uniunea  Ziariștilor Profesioniști din România, pe baza criteriilor de ordin estetic și deontologic”. 
(119)
Citeşte mai mult...

Omagiu la ... centenar !

Editor - Joi, 23 Aprilie 2015

Trăim vremuri pline de nerecunoștință față de valorile trecutului, îndepărtat ori mai apropiat, când uităm să-i omagiem pe cei apropiați și adesea, vai!, uităm să felicităm și să le urăm „La mulți ani!” celor care și-au pus viața în primejdie pentru binele țării și au contribuit la victorii importante și la făurirea devenirii noastre naționale. La polul opus, o manifestare reușită și care poate fi dată ca exemplu s-a desfășurat marți, 21 aprilie în binecunoscuta localitate vasluiană Florești, acolo unde instituții și factori responsabili și-au dat mâna pentru a organiza sărbătorirea cunoscutului veteran de război, plt. adj. pr. (rtg.) Vasile Ciobotaru, la împlinirea vârstei de 100 de ani. La aniversarea veteranului de război, organizată de către  primarul comunei Alexandru Vlahuţă, Dănuț Cojocaru şi comandantul Centrului  Militar Judeţean Vaslui şi al Garnizoanei Vaslui, colonel Costin Ioan-Teofil, au participat Eduard Popica, directorul cancelariei din cadrul Instituţiei Prefectului - Judeţul Vaslui, Valeriu Caragaţă, administratorul public al Consiliului Judeţean Vaslui, lt. col. (rtg.) Costia Marin, secretar al Filialei judeţene Vaslui „Peneş Curcanul”  a  Asociaţiei  Naţionale  a  Veteranilor  de  Război, precum  şi cei care îi poartă de grijă, respectiv familia Constantin şi Mioara Plăcintă.
La ceas aniversar, venerabilului veteran de război plt. adj. pr. (rtg.) Vasile Ciobotaru i-a fost înmânat din partea Ministerului Apărării Naţionale mesajul de felicitare şi cocarda trico-loră aniversară. Din partea celorlalţi participanţi i-au fost înmânate: placheta aniversară din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, diplome din partea conducerii Instituţiei Prefectului - Judeţul Vaslui, a Centrului Militar Judeţean Vaslui şi din partea Filialei judeţene Vaslui „Peneş Curcanul”.  Camarazii din cadrul fi-lialei veteranilor de război i-au mai înmânat şi medalia omagială „29 aprilie - Ziua veteranilor de război”, iar apreciatul primar al comunei Al. Vlahuță, Dănuț Cojocaru, a oferit din partea Primăriei și a CL diplome și alte daruri importante, printre care un tort aniversar şi şampanii.
Prezenți la sărbătoare, reporterii Meridianului de Iași-Vaslui și Bacău au felicitat pe sărbătorit, au filmat și au intervievat, pe sărbătorit dar și pe cei care au oferit titluri, distincții și daruri din partea instituțiilor sus-menționate. 
Respectabil și frumos la 100 de ani !
(126)
Citeşte mai mult...

Arte vizuale şi literatură umoristică de bună calitate la Asociaţia literară Păstorel din Iaşi !

Editor - Joi, 23 Aprilie 2015

Şedinţa din luna aprilie 2015 a Asociaţiei literare Păstorel a fost găzduită de sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Asachi” din Iaşi, acolo unde directorul grupării moldave, comandorul Mihai Batog-Bujeniţă, a „decolat” în forţă cu prezentarea ultimelor activităţi artistice la care au fost implicaţi membrii asociaţiei. Printre cele mai reprezentative ar fi participarea scriitorilor ieşeni la târgul de carte LIBREX 2015, lansarea revistei Meridianul Cultural Românesc la Casa Corpului Didactic din Iaşi, acţiuni culturale la Comunitatea Evreilor din Iaşi, participarea la consfătuirea UZPR şi acţiuni comune cu Biblioteca Judeţeană din Iaşi, la prima ediție a proiectului BOOK-ătăria.
(130)
Citeşte mai mult...
Bine ati venit la TVV.ro

Raducaneni - Iasi, Interviu primar Mihai Irimia

Info

Raducaneni - Iasi, Interviu primar Mihai Irimia; Redactor si imagine: prof. dr. Dumitru V. MARIN

Vezi si alte video-uri din categoria: Reportaje

Video Comments

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează